SeoWebIT
servicii de optimizare promovare site seo

In ziua de astazi o buna pozitionare in motoarele de cautare reprezinta diferenta dintre succes si esec si asta indiferent ca vorbim de magazine online, site-uri de prezentare, de stiri sau blog-uri. In acelasi timp 90% din utilizatori nu cauta rezultate mai departe de prima pagina a motoarelor de cautare si de aceea procesul de optimizare site seo este foarte important .


servicii de optimizare promovare site seo

Ce reprezinta procesul de optimizare site (seo)

Procesul de optimizare site / SEO reprezinta totalitatea tehnicilor si strategiilor folosite pentru a obtine o pozitionare mai buna a site-ului dumneavoastra in motoarele de cautare ( google, bing, yahoo), lucru care determina cresterea numarului de vizitatori si a vizibilitatii site-ului / a afacerii dumneavoastra in mediul online. Prin optimizare seo se obtine o mai buna pozitionare organica existand si varianta folosirii de campanii platite (reclama) pentru pozitionarea pe primele locuri.

In practica, utilizatorii motoarelor de cautare nu tind sa caute prin paginile cu rezultatele furnizate pentru cautarile lor, asa ca o buna pozitionare aduce implicit si un numar mai mare de vizitatori.


Noi suntem solutia pentru dumneavoastra!

0724.22.50.94

office@seowebit.ro


Optimizare On-Site

Optimizare seo on-site reprezinta analizarea si optimizare elementelor interne ale website-ului astfel incat acesta sa obtina o pozitonare cat mai buna in cautari. Iar cand vorbim de elementele ne referim la codul sursa (html,css,php,etc), la continut, la design, utilitate, marketing si experienta pe care site-ul in cauza o ofera vizitatorilor. Acesta este un proces continu si care implica o buna cunoastere a celor mai noi tehnici de optimizare cat si a modificarilor care apar in mediul online.

Un aspect foarte important in procesul de optimizare promovare site seo si pe care multi furnizori de servicii seo nu-l iau in considerare este faptul ca optimizarea nu trebuie sa afecteze experienta pe care vizitatorul o are pe site ci dimpotriva aceasta trebuie inbunatatita, acelasi lucru este valabil si pentru elementele de marketing folosite in cadrul site-ului, acestea nu trebuiesc afectate.

Optimizare Off-Site

Optimizarea seo off-site reprezinta procesul de promovare a unui site in mediul online cu scopul de a-l face cunoscut publicului cat si motoarelor de cautare. Algoritmii motoarelor de cautare incearca sa ofere vizitatorilor cele mai relevante rezultate iar daca site-ul dumneavoastra are o vizibilitate foarte buna in mediul online atunci acesta va fi considerat relevant si va fi afisat pe o pozitie superioara. In termeni simpli: daca un site este relevant si mentionat (link-uri, postari) de foarte multe alte site-uri cu credibilitate atunci acesta este relevant pentru toti utlizatorii.

Desi pare simplu si multi considera ca acest proces se rezuma doar la construirea de link-uri pe alte pagini adevarul este ca acest proces este mult mai complex si foarte delicat si daca se folosesc tehnici gresite sau care nu sunt adaptate site-ului dumneavoastra atunci acesta poate fi penalizat si astfel sa fie afisat in cautari pe pozitii mult inferioare sau chiar scos de tot.

1 Evaluare, Stabilire Obiective si Pregatire

Procesul de promovare site prin servicii seo incepe prin analiza proiectului dumneavoastra si stabilirea strategiei si a obiectivelor. Aceasta analiza va avea la baza informatiile furnizate de dumneavoastra si va cuprinde toate aspectele necesare pentru a ne creea o imagine clara asupra proiectului.

In aceasta etapa vom stabili impreuna care sunt cuvintele cheie pentru care se va face optimizarea si promovarea site ului si pentru ca atunci cand spunem servicii seo nu spunem doar cuvinte cheie tot in aceasta etapa vom stabili care sunt obiectivele pentru segmentul de online marketing si care va fi imaginea online a proiectului.

Analiza competitorilor din mediul online si in special a competitorilor directi pe cuvintele cheie targetate este tot etapa ce face parte din procesul de evaluare si pregatire. Fiecare cuvant cheie sau domeniu este diferit din punct de vedere al procesului de optimizare.

Dupa ce avem toate informatiile necesare, o imagine clara asupra proiectului si a factorilor externi cat si o strategie adaptata pentru fiecare segment in parte vom demara procesul de optimizare insa partea de studiu, perfectionare si adaptare va continua pe intreg procesul de optimizare site.

2Optimizare On Site

Optimizare On Page sau Optimizare On Site se refera la modificarea/optimizarea tuturor factorilor care pot fi controlati direct prin interventia asupra codului sursa a site-ului astfel in cat site-ul sa obtina o pozitie mai buna in motoarele de cautare pentru cuvintele cheie dorite.

Mai jos regsiti o lista cu o parte din elementele care vor fi analizate si optimizate in aceasta etapa. Spunem "o parte" deoarece acest proces este mult mai complex si nu se poate reduce la o simpla lista.

 • Verificare si creare varianta responsive
 • Evidentierea elementelor de structura (schema.org/open graph)
 • Verificarea si imbunatatirea vitezei de incarcare
 • Optimizare Continut
 • Optimizarea utilizarii tag-urilor H1-H6
 • Eliminare continut duplicat
 • Optimizarea cuvintelor ancora si a textului alternativ pentru imagini si link-uri
 • Verificare si optimizare link-uri interne si externe
 • Sitemap Robots
 • Implementare si optimizare Meta Tag-uri
 • Optimizare imagini
 • Verificare si remediere erori ale codului sursa ( HTML /CSS )
 • Optimizare structura site si navigare

Noi suntem solutia pentru dumneavoastra!

0724.22.50.94

office@seowebit.ro

3Optimizare Off Site

De multe ori procesul de optimizare site Off Page este asimilat procesului de creare link-uri ( link building ) insa acesta reprezinta mult mai mult decat postarea unor link-uri catre site-ul propriu pe alte pagini web. Optimizarea Off Page inseamna promovarea online a site-ului dumneavoastra si imbunatatirea reputatiei online.

Motoarele de cautare incearca mereu sa livreze cele mai bune si relevante rezultate pentru cautarile facute de vizitatori iar pentru a face asta pe langa factorii On-Page ei iau in considerare si pe cei Off-Page iar acestia din urma le ofera o imagine asupra cum este vazut un site de catre mediul online.

Un site de calitate va fi mereu mentionat (link-uri) pe alte pagini, va avea legaturi catre continutul care este relevant si in acelasi timp este foarte probabil ca acest site sa apara foarte des in postarile din social media. In acelasi timp un site de calitate si relevant pentru un anumit subiect sau un anumit segment va fi cu siguranta mentionat in cadrul comunitatilor online ( forum, grupuri, etc)

Cand spunem optimizare Off site discutam in general despre: Link Building, Blog Directorie, Forum Signatures, Comment link, Article Directories, Shared Content Directories, Social Media, Social Bookmarking, Social Media Engagement insa nu doar atat. Acest concept este mult mai vast si include tehnici de promovare presonalizare si adaptate pentru fiecare site sau domeniu in parte.

4Monitorizare si raportare

Monitorizarea si urmarirea site-ului fac parte din acest proces de optimizare si ajuta la o mai buna intelegere a aceea ce se intampla cu vizitatorii cat si in verificarea eforturilor de optimizare.

In functie de solutiile implementate deja si de nevoile proiectului vom implementa diferite solutii de analytics si monitorizare (Piwik, G analytics, G Web mastre Tools, etc)


Asa cum am mentionat, procesul de optimizare site reprezinta un proces complex si trebuie implementat doar pe baza unei strategii bine determinate pentru a evita eventuale efecte negative. In acelasi timp aceasta operatiune necesita timp si modificari constante.


Ultimele Stiri

Fii primul care afla ultimele Noutati Stiri Evnimente
in domeniu